Ruko serie 500 også kaldet ”femstift låsen”

RUKO NØGLE

Tankevækkende information

Den gode gamle Ruko lås har 32.768 forskellige nøglekombinationer, men der bor ca. 5,5 millioner mennesker i Danmark!

For mange er nøglen med det runde hoved velkendt og en nøgle vi er vokset op med. Ruko serie 500 som den hedder, blev lanceret i 1930’erne, og er stadig velegnet til aflåsning af skabe eller lignende, hvor der ikke opbevares ting af større værdi. Men det er ikke en teknologi, som kan anbefales til udvendige døre. Mange Serie 500 låse har en del år bag sig, og der er derfor også typisk en del uautoriserede nøgler i omløb.

Ruko har for flere år siden officielt meldt ud, at teknologien bag nøglen med det runde hoved (Ruko serie 500 eller 5 stift nøglen), lever ikke længere op til de krav som der bliver stillet til en sikker aflåsning af boligen.

Forsikringsselskabernes sammenslutning i Danmark F&P (Forsikring & Pension) har udarbejdet en sikkerhedsklassificering af låse og låsecylindre. Jo mere tyvetækkeligt en virksomheds interiør eller varesortiment er, jo højere krav stiller forsikringsselskaberne.

F&P registrerer produkter til sikkerhedsforanstaltninger i fire kategorier med farverne RØD, BLÅ, GRØN og GUL. For at blive F&P-godkendt i den højeste røde sikringsklasse skal virksomhedens låse være sikre mod gennembrydnings- og oplukningsforsøg, mens låsene i den laveste gule klasse kun skal være hæmmende.

sikringspyramide-med-tekst

Den gl. 5 stift nøgle var oprindeligt placeret under klasse GUL og det blev tidligere antaget at den havde en modstandsdygtighed ved indbrudsforsøg i ca. 3 minutter. Men den antagelse er ikke længere gældende. I dag er det er almindelig kendt at denne type lås kan opdirkes af indbrudstyve på under 30 sekunder ved hjælp af en såkaldt “bankenøgle”.

Du skal derfor have en forsikringsgodkende låseenhed for at opnå den bedste indbrudssikring. En ”god lås”, er bestående af en højsikkerhedslås, godkendt i F&P klasse RØD inklusive et sikkerhedsslutblik godkendt og trykprøvet til 700KN ligeledes godkendt i F&P klasse RØD samt en klasse RØD sikkerhedscylinder som er dirke, bore og kopi beskyttet incl. unikt sikkerhedskort og patenterede kopi-beskyttede nøgler.

For yderligere information eller rådgivning kan Mejlshede kontaktes på telefon: 3539 3939.