fbpx

Elektronisk låsesystem

Hjem/Låsesystemer/Elektronisk låsesystem

Få sikret ejendommen med et elektronisk låsesystem

Udnyt de mange fordele ved et elektronisk låsesystem

Elektroniske låsesystemer består, i modsætning til mekaniske låsesystemer, af låse der er elektronisk kodet/programmeret. Elektroniske låsesystemer bruges oftest i virksomheder og institutioner, men i stigende grad også i privat beboelse. Elektroniske låsesystemer har en helt anden fleksibilitet og tekniske muligheder end mekaniske låsesystemer, og er derfor en oplagt løsning for virksomheder, institutioner og boligforeninger, der ofte skal spærre og oprette nye nøgler.

Elektroniske låsesystemer bruger nemlig ikke traditionelle nøgler, men i stedet nøglebrikker, adgangskort eller oplukning via en smartphone. Hvis nogen mister deres nøgle, kan du med få klik blokere den gamle nøgle og med det samme lave en ny. Kort sagt kan du spare omkostningerne ved at skulle hyre en låsesmed til mange opgaver, som du nu selv kan udføre.

Fordele ved at investere i et elektronisk låsesystem:

Nemt at skalere, når organisationen vokser sig større

Spær en nøgle med få klik

Opret nemt og hurtigt en ny nøgle til folk i ejendommen

Billigere i drift end et mekanisk låsesystem

Låsesmede Foreningen

De mest populære elektroniske låsesystemer

Der findes efterhånden en lang række produkter i kategorien af elektroniske låsesystemer. Heraf sælger vi de bedste, og servicerer langt de fleste. Da det godt kan være lidt svært at finde rundt i, giver vi her en lille teaser af de systemer, der er mest populære:

Salto elektronisk låsesystem

SALTOs elektroniske låsesystemer

I næsten 20 år har SALTO været synonymt med innovative løsninger, herunder fritstående, cloudbaserede og mobile applikationer, der sætter nye standarder indenfor sikkerhed, håndterbarhed, fleksibilitet og design. På tværs af en bred vifte af industrier og applikationer er SALTO bredt anerkendt som en global markedsleder – herunder også indenfor smarte elektroniske låsesystemer.

SALTO Systems udvikler og producerer avancerede og pålidelige trådløse elektroniske låsesystemer og adgangskontrolløsninger, der giver en smartere, mere behagelig og sikker hverdag for de mennesker, der anvender deres systemer.

SALTOs låsesystemer leveres med batteridrevne, offline langskilte. Det giver en hurtigt og billig installation, hvilket har været med til at gøre Salto til Danmarks mest udbredte løsninger.

Da de fleste Salto kortlæsere er langskilte med batterier, skal du afsætte flere midler til drift og vedligehold, end for modeller uden batterier. Det mest normale er at have en serviceaftale på systemet, så det hele bliver efterset, opdateret og kontrolleret én gang om året. Herunder hører batteriskift. Det tager vi os gerne af hos Mejlshede.

iLOQ elektronisk låsesystem

iLOQs elektroniske låsesystemer

I to årtier har iLOQ været pioner inden for udvikling af batterifri teknologi, der udnytter energi fra vores omgivelser til at give dig de mest fleksible, skalerbare, smarte og bæredygtige elektroniske låsesystemer. Den nødvendige energi til at låse op kommer fra den kinetiske bevægelse ved at indsætte deres nøgle i låsen eller fra en NFC-kompatibel smartphone. Alle iLOQs løsninger styres af én cloud-baseret SaaS-platform, hvilket gør iLOQ til det mest innovative brand på markedet.

Uanset hvilken type ejendom du administrerer, og uanset hvilke udfordringer med låsning du står over for, tilbyder iLOQ låsesystemer i mange tilfælde en pålidelig og omkostningseffektiv løsning.

Mejlshede tilbyder iLOQ låsesystemer, og kan hjælpe jer med installation og service af dette.

Ofte stillede spørgsmål vedrørende elektroniske låsesystemer

En elektronisk dørlås er normalt en lås, hvor den almindelige mekaniske nøgle er helt eller delvist erstattet af noget elektronik. F.eks. en lås der betjenes med kode, nøglekort eller elektronisk nøgle. En elektronisk dørlås byder typisk på nemmere måder at ændre/tildele/fratage adgang på i forhold til en lås med kun mekaniske nøgler.

Elektroniske låsesystemer varierer meget i pris afhængig af de behov, der skal dækkes. De mest normale løsninger ligger typisk mellem 3-10.000 kroner pr dør. Hvis du gerne vil have en idé om, hvad en løsning til din ejendom eller organisation kunne koste, så tag endelig kontakt til os.

Et elektronisk låsesystem er et låsesystem, hvor låsen er elektronisk kodet. I modsætning til et mekanisk låsesystem, består et elektronisk låsesystem ikke af traditionelle nøgler, men i stedet elektroniske nøgler som nøglebrik, adgangskort eller en digital nøgle på telefonen.

Få et uforpligtende tilbud på installation og service af et elektronisk låsesystem

    Navn*
    Telefonnummer*
    E-mail*
    Besked

    Guide til elektroniske låsesystemer til ejendomme

    Hvis du aldrig udlåner nøgler og der aldrig sker udskiftning i beboersammensætningen i din ejendom, så behøver du ikke læse videre, for så er denne artikel ikke for dig.

    Hvis din ejendom derimod er som de fleste andre, så er der sikkert nogle beboere der flytter ind og ud en gang i mellem og som udlåner nøgler til hjemmepleje, Årstiderne, håndværkere o.lign.

    Det er sikkert også hændt, at en nøgle er blevet væk, at en beboer har fået stjålet en taske, eller at nogen er flyttet ud, uden at aflevere alle de nøgler de fik udleveret ved indflytning.

    Hvis du kan nikke til noget af dette, så er elektroniske låsesystemer måske noget for dig.

    Hvorfor skal jeg udskifte vores nøgler?

    De fleste ejendomme benytter stadig mekaniske nøgler, der kan løse mange problemer og er relativt billige i indkøb, men som har nogle ulemper, der meget tydeligt viser sig på fællesdøre i etageejendomme. F.eks. er det en relativt statisk løsning, hvor det er dyrt og besværligt, hver gang noget skal ændres. Det kan f.eks. være når et sæt nøgler bliver stjålet, eller ved ind- og udflytning.

    Hvis nøglerne ikke er kopibeskyttede, kan de også kopieres overalt, uden at man kan gøre noget ved det. Det betyder i praksis, at når først man har udleveret en nøgle der ikke er beskyttet mod kopiering, kan man ikke længere styre adgangen til ejendommen. Udover, at det ikke er nogen fordel for sikringsniveauet i ejendommen, giver kopinøgler ofte også deres helt egne driftsudfordringer, med kraftigt forøget slid på låsene.

    Så hvis du gerne vil fortsætte med at benytte mekaniske nøgler på din ejendom, så bør det som minimum være systemnøgler med kopibeskyttelse

    Håndtering af mekaniske nøgler er også noget der tager en del tid. De fleste ejendomsselskaber har derfor allerede skiftet til en elektronisk platform, eller er på vej i den retning, for at frigive tid hos ejendomsfunktionærerne til andre opgaver.

    Hvorfor skal vi så have et elektronisk låsesystem i stedet for nøgler?

    Den helt afgørende fordel ved et elektronisk låsesystem fremfor et mekanisk, er at det er meget lettere at lave ændringer, end med normale nøgler, hvor låsesmeden typisk skal forbi, hver gang noget skal ændres. Hvis en beboer f.eks. skal have adgang til fællesvaskeriet, kodes netop denne rettighed bare ind på beboeres eksisterende nøglebrik. Hvis en beboer får stjålet sine nøgler, koder man bare en ny brik ind og sletter den gamle, som så ikke længere har adgang. Hvis porten skal stå ulåst i fire timer på fredag, koder man det bare ind.

    I praksis betyder det, at det er muligt at få både mere sikring og mere fleksibilitet på samme tid, hvilket ellers normalt er to modsætninger.

    Ulempen er naturligvis at elektroniske låsesystemer koster mere at etablere, end mekaniske låsesystemer. Til gengæld kan man lettere holde et fornuftigt sikringsniveau i systemets levetid, end man kan med mekaniske låse.

    Der er så meget at vælge i mellem. Hvad skal jeg se efter?

    Det er en god idé at rådføre sig med sin låsesmed, inden man kaster sig ud i projektet og ofte kan den simpleste løsning være den rigtige, da kun få ejendomme har behov for avanceret rettigheds- og tidsstyring af nøgler og døre, men egentlig blot skal kunne spærre mistede nøgler og udlevere nye på en let måde.

    Nøglebrikker findes i flere forskellige teknologier, afhængig af adgangskontrolsystemet, de skal bruges til. Nogle af brikkerne er ganske enkle at klone, hvilket ikke hensigtsmæssig. I princippet er det ikke forskelligt fra gamle systemnøgler, der jo også kan kopieres og dermed underminerer hele idéen med systemet.

    Vær derfor opmærksom på at du får et system hvor der ikke blot læses et serienummer på nøglebrikken, men hvor der er en form for sektorlæsning eller endnu bedre, en kryptering. Det er i høj grad et økonomi- og temperamentsspørgsmål, hvor sikre nøglebrikkerne skal være.

    Brikker eller elektroniske nøgler?

    Nogle løsninger benytter nøglebrikker, andre benytter elektroniske nøgler. Hvilken løsning der er den økonomisk mest attraktive for den enkelte ejendom, kommer typisk an på forholdet mellem antal nøgler og antal låse. Nøglebrikker er billigere end elektroniske nøgler, men låsene til nøglebrikker er typisk dyrere – også i drift, end låsene til elektroniske nøgler.

    Nogle gange kan man også få nøglebrikker i forskellige former og farver, så hvis det er vigtigt for dig, så spørg ind til mulighederne. F.eks. kan der udleveres nøglebrikker i forskellige farver til hver lejlighed, så det er enklere at finde ud af hvilken brik der i givet fald er blevet væk og skal erstattes.

    Elektroniske nøgler er typisk altid lavet i leverandørens egen proprietære teknologi og derfor er valgmulighederne typisk færre, men sikringsniveauet ofte højere end for nøglebrikker. Ofte er der dog mulighed for at vælge forskellige farver.

    Hvem skal styre systemet?

    Nogle ejendomme har allerede et velfungerende driftskontor, der sagtens kan påtage sig den daglige drift af et elektronisk låsesystem. Det vil i praksis sige, at de selv står for programmering af nøgler og låse, efter låsesmeden har leveret systemet.

    For de fleste andels- og ejerboligforeninger vil det dog typisk være en opgave for bestyrelsen, der kun sjældent leder efter flere driftsopgaver. Derfor kan der være en god idé i eventuelt at lade leverandøren stå for den daglige drift af systemet, med kodning af nøglebrikker, redigering af adgangsrettigheder osv.

    Det koster typisk en lille smule pr. programmering, men gør at bestyrelsen kun skal koncentrere sig om at sende bestillinger afsted og ikke nødvendigvis skal bruge tid og energi på at lære en bestemt software at kende og at give denne viden videre, hver gang der er ændringer i bestyrelsen.

    Låsesmeden siger online og offline. Hvad betyder det?

    Mange elektroniske låsesystemer har overordnet to kategorier af låse at vælge mellem: Online eller offline. De kan noget forskelligt og koster heller ikke det samme. I praksis er det oftest et spørgsmål om der rent fysisk er trukket kabel mellem den PC der styrer anlægget og den enkelte dør, eller om døren ikke er fysisk forbundet med de øvrige døre eller en PC.

    En dør der er online-forbundet med selve adgangskontrolprogrammet, er hele tiden opdateret med alle ændringer i det øjeblik de laves. Samtidig kan sådan en dør typisk også bruges til at opdatere nøgler og nøglebrikker med ændringer, hver gang de anvendes til at åbne døren med. Det er den måde traditionel adgangskontrol laves og det giver en masse muligheder, men koster også mere end de andre løsninger, da selve installationen er tidskrævende og indeholder flere komponenter. Til gengæld er de løbende driftsomkostninger typisk relativt små.

    En offlinedør er derimod ikke fysisk forbundet med de andre døre eller med en PC. Det vil sige, at installationen typisk er væsentlig billigere, men at låsen jo så skal have sine opdateringer på anden måde – sagt på en anden måde, skal du selv ud med programmeringsapparatet, eller nøgler/brikker skal være i stand til at bære informationerne med sig.

    De fleste løsninger til beboelsesejendomme vil have en overvægt af offlinedøre og så nogle få centralt placerede onlinedøre som alle beboere benytter jævnligt. Ofte vil løsningen udelukkende bestå af offlinedøre, da der ikke er flere ændringer, end at det er OK, at man skal bevæge sig rundt til låsene med et programmeringsapparat eller en opdateret nøglebrik. Et godt kompromis er dog, at have en online kortlæser placeret på f.eks. en gadedør eller en fællesport, så nøgler og brikker bliver opdateret hver gang de benyttes der.

    Nogle produkter bruger nøglebrikker, mens andre benytter elektroniske nøgler der skal sættes ind i en lås på næsten traditionel vis.

    Kan man få en app?

    De fleste adgangskontrolsystemer har mulighed for en eller anden form for betjening med mobiltelefon. Nogle kan helt eller delvist administreres via telefonen og til andre kan du bruge mobiltelefonen som nøgle. Det er værd at være opmærksom på, at betjening af låse med mobiltelefoner kan være både et gode og en forbandelse. Alle kan finde ud af at stikke en nøgle i en lås, men så snart man blander apps og private telefoner ind i billedet, stiger supportbehovet markant. Derfor er det nødvendigt, at ejendommen har en professionel organisation til at drifte systemet, hvis man benytter mobiltelefoner som nøgler.

    Skal der så ikke skiftes batterier?

    Jo, på rigtigt mange installationer er det vigtigt, at der er en fast aftale med leverandøren om service og vedligehold, herunder batteriskift, så beboerne ikke står foran en dør der er løbet tør for strøm.

    Der er dog batterifri systemer, hvor energien til låsen kommer fra selve indføringen af nøglen eller hvor låsen høster energi fra mobiltelefonens NFC-antenne. På den måde slipper man for en del af driftsudgiften og stort set uden ulemper, bortset fra at de elektroniske nøgler koster mere i indkøb end nøglebrikker. Fordelen er så at installations- og driftsomkostninger er lavere.

    En skræddersyet løsning til jeres behov

    Hos Mejlshede Låse A/S hjælper og skræddersyr vi den helt rette løsning til jer. Der er mange forskellige faktorer at tage hensyn til, når I skal vælge et elektronisk låsesystem, men i fællesskab finder vi den perfekte løsning til jeres behov og ønsker. Hvis I blot har brug for et servicetjek, kan vi også være behjælpelige her – vi servicerer nemlig også de fleste elektroniske låsesystemer.

    Vi installerer og servicerer i København og omegn

    Som udgangspunkt installerer og servicerer vi elektroniske låsesystemer i København og omegn. Har du spørgsmål, eller kunne du tænke dig at lære mere om de forskellige låsesystemer, vi tilbyder? Så kan du enten udfylde kontaktformularen, eller ringe til os på 35 39 39 39 – så skal vi nok sørge for, at jeres ejendom bliver sikret.

    ISO 9001 certificeret

    Få et uforpligtende tilbud på installation og service af et elektronisk låsesystem

      Navn*
      Telefonnummer*
      E-mail*
      Besked