Hvem er Mejlshede Gruppen i virkeligheden?

Organisation
Mejlshede Gruppen består af selskaberne Mejlshede Låse/Nøgler, Sesam Låse- og Sikringscenter, DS Låseservice og DAPI – Dansk Pengeskabsindustri.

Mejlshede - 50 års reception 10.10.2014 2014

Fordi vi er en familiedrevet virksomhed og selv uddanner vores låsesmede, har vi en særlig kultur og loyalitet. Det gør Mejlshede til en god arbejdsplads med glade medarbejdere, hvilket kunderne mærker i vores engagerede og nærværende service.
Vi er i alt 50 medarbejdere fordelt på fem i serviceafdelingen, 30 låsesmede på farten og 20 fordelt på vores kontor, lager, værksted og butikkerne på Nørrebro og Østerbro. Når du ringer til os, bliver telefonen altid taget af en uddannet låsesmed, så du har en fagmand i røret med det samme.

Kvalitetsgaranti
Mejlshede Gruppen A/S er medlem af Dansk Låsesmede Forening, DLF, og låsesmedenes garantifond samt den tyske låsesmedeforening, Interkey, og den amerikanske låsesmedeforening, ALOA. Vi er desuden ISO 9001 certificerede.

Historie
I 1964 åbnede Axel Mejlshede en lille låsebutik på Nørrebrogade 86 sammen med sønnen Hans og datteren Jutta. Efter få år giftede Jutta gift sig med en anden låsesmed og solgte sin andel af firmaet. Hans er stadig indehaver af firmaet sammen med sin hustru Ketty, og deres sønner Ole og Gert er begge uddannet låsesmede og aktive i firmaet.

I 1970 købte firmaet ejendommen på Nørrebrogade 84 og etablerede en markant større forretning i lokalerne fra Felkovs damekonfektion i stuen og på 1. sal. I begyndelsen blev de øvrige etager udlejet som klubværelser, men gradvist voksede firmaet, og lidt efter lidt blev etagerne inddraget. I dag fylder firmaet hele ejendommen plus naboejendommen i Frederik VII’s Gade 3. Derudover ejer Mejlshede Gruppen A/S ejendommene på Nørrebrogade 86 og 88.

I løbet af 1970’erne og 80´erne voksede firmaet støt. I 1977 begyndte Mejlshede at importere det amerikanske produkt Medeco, der senere blev etableredet i et separat selskab. I 1989 købte Mejlshede Dansk Pengeskabsindustri ud af pengeskabsfabrikken Tann’s konkursbo, og samme år blev engros-afdelingen, Københavns Låsefabrik, solgt til svenske Copiax.

I 2003 blev Sesam Låse tilføjet til firmaet. Sesam låse er et af landets ældste låsesmedefirmaer og har en stor markedsandel på Østerbro. Dermed voksede firmaet til godt 30 medarbejdere, og i 2005 købte Mejlshede DS Låseservice i Valby. Det køb gjorde Mejlshede Gruppen A/S til en full-service låsesmed, fordi DS Låseservice havde særkompetencer inden for industrien mens Mejlshede og Sesam var meget stærke inden for låsesystemer til ejendomme, institutioner og privatkunder.