fbpx

Låsesystemer

Hjem/Låsesystemer

Få sikret ejendommen med et låsesystem

Bliv klogere på de forskellige typer af låsesystemer

Låsesystemer er en vigtig del af sikkerheden i ejendommen, virksomheden eller institutionen, da de er med til at forhindre uønsket adgang. Der findes flere forskellige typer låsesystemer på markedet, som hver især har deres egne styrker og svagheder. Helt overordnet skelner man mellem to slags låsesystemer; mekaniske låsesystemer og elektroniske låsesystemer. Fælles for alle låsesystemer er, at de er fremstillet specielt til den enkelte bygning og at der næsten altid er en form for kopisikring på nøgler eller nøglebrikker. Et låsesystem er altså nødvendigt, hvis du vil have vished for, at udleverede nøgler ikke bare kan kopieres i nærmeste hælebar.

Når du vælger et låsesystem til din boligforening, andelsforening eller din virksomhed, er det vigtigt at overveje faktorer som f.eks. holdbarhed, fleksibilitet, brugervenlighed, sikkerhed og pris. Alt dette kan vores rådgivere hjælpe dig med at blive klogere på, så du får truffet den rette beslutning.

Låsesmede Foreningen

Hvilket låsesystem skal du vælge?

Det er svært at vælge det rette låsesystem, hvis man ikke kender forskellen på de forskellige muligheder. Låsesystemer egner sig nemlig hver især godt til forskellige formål, og det er derfor vigtigt at kende til mulighederne med de forskellige låsesystemer.

Mekanisk låsesystem

Mekaniske låsesystemer

Et mekanisk låsesystem består af traditionelle nøgler og cylindre, som vi kender dem, men er, i modsætning til en ganske almindelig cylinderlås, specielt fremstillet til din bygning. Nøglerne kan derfor ikke bare sådan lige kopieres, og ændringer vil derfor kræve et besøg af låsesmeden. Derudover giver et mekanisk låsesystem mulighed for at inddele adgang til forskellige døre i flere niveauer, som for eksempel hovednøgle, postnøgle, beboernøgle og så videre.

Fordele ved at investere i et mekanisk låsesystem

 • Billigere at installere end et elektronisk låsesystem
 • Egner sig godt til boligforeninger og andelsforeninger
 • Velegnet til ejendomme hvor der ikke sker ændringer jævnligt

Læs mere om mekaniske låsesystemer her.

Elektronisk låsesystem

Elektroniske låsesystemer – Ofte brugt til erhverv

Elektroniske låsesystemer er ofte mest brugt i virksomheder og institutioner, da de har en helt anden fleksibilitet og teknologiske muligheder end mekaniske låsesystemer har. Ved elektroniske låsesystemer, i modsætning til mekaniske, bruges der fx nøglebrik, adgangskort eller en anden form for elektronisk nøgle, når en person skal låse sig ind på et område. Der bruges altså ikke traditionelle nøgler, som vi kender dem ved mekaniske låsesystemer. Kommer nogen til at smide en nøglebrik væk, kan man med få klik spærre deres gamle brik, og hurtigt lave en ny til dem. Nemt og effektivt. Kort fortalt kan man altså selv udføre mange af de opgaver, man ellers ville få en låsesmed til. Og dermed spare udgifterne til dette.

Fordele ved at investere i et elektronisk låsesystem:

 • Nemt at skalere, når organisationen vokser sig større
 • Spær en nøgle med få klik
 • Opret nemt og hurtigt en ny nøgle
 • Billigere i drift end et mekanisk låsesystem

Læs mere om elektroniske låsesystemer her.

Ofte stillede spørgsmål vedrørende låsesystemer

Hvis du har et elektronisk låsesystem og selv omkoder låsen, så koster det ikke noget, udover den tid du bruger på det. Hvis du har et elektronisk låsesystem, som Mejlshede kan omprogrammere remote, koster det typisk kun omkring et par hundrede kroner plus evt. udgift til nøglebrikker. Har du derimod et mekanisk låsesystem og skal have omlagt en systemlås med tre nye nøgler, vil det typisk koster 2000-3000 kr.

Et låsesystem består af cylindre og nøgler, og er specielt fremstillet til den enkelte ejendom og adskiller sig på den måde fra almindelige låse og cylindre. Overordnet skelner man mellem to slags låsesystemer; mekaniske og elektroniske låsesystemer.

I et låsesystem har man typisk mulighed for at opdele adgangen til forskellige områder, så nogle brugere har adgang til mere end andre brugere.

Systemnøgler varierer meget i pris afhængig af typen af låsesystem. Nogle ældre systemnøgler koster tæt på 500 kr. stykket, mens de mere nutidige typisk koster 2-300 kroner. Du kan bestille systemnøgler direkte her.

Det er ganske svært at sige, hvor meget et låsesystem koster, da det kommer meget an på hvilken løsning, der passer. De billigste mekaniske låsesystemer starter ved ca. kr. 800 pr. cylinder og ca. kr. 200 pr. nøgle. Skal du have et elektronisk låsesystem, er spændet stort og løsningerne meget varierede, men de billigste løsninger starter ved ca. kr. 3000 pr. dør. Det er dog ikke unormalt, at særligt holdbare løsninger til f.eks. gadedøre, koster væsentligt mere.

Låsesystemer med brik

Låsesystemer med brik (også kendt som nøglebrik) er elektroniske låsesystemer. Nøglebrikkerne er en del af det elektroniske låsesystem, og erstatter de traditionelle nøgler, som vi kender dem. Nøglebrikken eller adgangskortet lægges på en kortlæser på døren eller væggen ved siden af døren, hvorefter døren automatisk låses op. Nøglebrikkerne fylder ikke ret meget i et nøglebundt, og er ligesom ved andre elektroniske låsesystemer nemme hurtigt at spærre og/eller erstatte uden hjælp fra en låsesmed.

Låsesystemer med brik eller adgangskort fungerer ofte godt for følgende:

 • Private boligselskaber hvor der ofte flytter nye lejere ind og ud
 • Hoteller der har mange gæster
 • Ejendomme hvor der løbende sker forandringer i adgangsrettigheder

Hos Mejlshede Låse A/S kan vi hjælpe med installation af låsesystemer med brik. Mærkerne iLOQ og Salto er blandt de populære løsninger, vi ofte installerer for vores kunder.

En skræddersyet løsning til jeres behov

Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind, når du skal vælge den rigtige type låsesystem. Men bare rolig, det skal vi nok hjælpe dig med. Vi finder den perfekte løsning til din virksomhed, institution, ejendom eller hvor du ellers har brug for et låsesystem. Hvis du bare har brug for et servicetjek, kan vi her også være behjælpelige. Vi servicerer langt de fleste typer låsesystemer.

Vi installerer låsesystemer i København og omegn

Som udgangspunkt installerer og servicerer vi låsesystemer i København og omegn. Har du spørgsmål, eller kunne du tænke dig at lære mere om de forskellige låsesystemer, vi tilbyder? Så kan du enten udfylde kontaktformularen, eller ringe til os på 35 39 39 39 – så skal vi nok sørge for, at jeres ejendom bliver sikret.

ISO 9001 certificeret

Få et uforpligtende tilbud på installation og service af et låsesystem

  Navn*
  Telefonnummer*
  E-mail*
  Besked