fbpx

Mekanisk låsesystem

Hjem/Låsesystemer/Mekanisk låsesystem

Få sikret ejendommen med et traditionelt mekanisk låsesystem

Traditionelle og holdbare mekaniske låsesystemer

Mekaniske låsesystemer er en type låsesystem der, til forskel for elektroniske låsesystemer, anvender traditionelle mekaniske nøgler og låse. Låsesystemerne er kendt for deres holdbarhed og pålidelighed, og de er stadig et populært valg blandt boliger og virksomheder i dag. De findes i forskellige størrelser og kompleksitetsniveauer, fra enkle nøgle-låse-kombinationer til komplekse låsesystemer, der kræver specialiserede nøgler. Mekaniske låsesystemer er en enkel og effektiv måde at beskytte bygninger mod uautoriseret adgang og er en populær løsning til sikkerhed i dagens samfund.

Fordele ved at investere i et mekanisk låsesystem:

Billigere at installere end et elektronisk låsesystem

Egner sig godt til boligforeninger og andelsforeninger

Velegnet til ejendomme hvor der ikke sker ændringer jævnligt

Låsesmede Foreningen

De mest populære mekaniske låsesystemer

Der findes efterhånden en lang række produkter i kategorien af mekaniske låsesystemer. Heraf sælger vi de bedste, og servicerer langt de fleste. Da det godt kan være lidt svært at finde rundt i, giver vi her en lille teaser af de systemer, der er mest populære:

Medeco mekaniske låsesystemer

Medeco

Medeco er en førende producent af mekaniske låsesystemer herunder deres låsesystemer Medeco XTRA og Medeco M3. Disse låsesystemer er designet med avanceret teknologi, der gør det svært for uautoriserede personer at få adgang til en bygning eller et rum. Medeco mekaniske låsesystemer er pålidelige og sikre løsninger, der anvendes af virksomheder og organisationer over hele verden. Deres låsesystemer er et fornuftigt valg for virksomheder såvel som private, der ønsker at beskytte deres ejendom mod uautoriseret adgang og tyveri.

Læs mere om Medeco låsesyetemer her.

Ruko mekanisk låsesystem

Ruko

Ruko er en af Europas førende producenter af mekaniske låsesystemer, og har mere end 80 års erfaring i branchen. Siden 1930 har Ruko leveret sikre låse og nøgler i hele landet, og deres innovative tilgang betyder, at de konstant fornyer sig for at sikre, at deres produkter er af højeste kvalitet. Ruko tilbyder låse, låsesystemer og nøgler i et elegant skandinavisk design, der er produceret med respekt for både menneskelige ressourcer og miljøet. Blandt Rukos kendte produkter er den klassiske 6-stiftede VT-nøgle, som du sandsynligvis har haft i dit nøglebundt før, samt Ruko Triton og Garant. Disse nøgler er ulovlige at kopiere, hvilket minimerer risikoen for uautoriseret kopiering, og Ruko Triton er godkendt i den højeste forsikringsklasse, hvilket garanterer en sikker og funktionel nøgle.

Læs mere om Ruko låsesyetemer her.

Ofte stillede spørgsmål vedrørende mekaniske låsesystemer

Hvis I har et mekanisk låsesystem og skal have omlagt en systemlås med fx tre nye nøgler, vil det typisk koste 2000-3000 kr. Hvis I har et elektronisk låsesystem, har I mulighed for selv at omkode låsen kvit og frit.

Systemnøgler varierer meget i pris afhængig af typen af låsesystem. Nogle ældre systemnøgler koster tæt på 500 kr. stykket, mens de mere nutidige typisk koster 2-300 kroner. Du kan bestille systemnøgler direkte her.

Det er svært at komme med et præcist bud på, hvor meget et mekanisk låsesystem koster, da det afhænger af den konkrete løsning. De billigste mekaniske låsesystemer starter dog typisk ved ca. kr. 800 pr. cylinder og ca. kr. 200 pr. nøgle.

Et mekanisk låsesystem er et traditionelt låsesystem, hvor systemet består af traditionelle nøgler og cylindre, som vi kender dem. Låsesystemet er, i modsætning til en ganske almindelig cylinderlås, specielt fremstillet til din bygning.

Hvad er et mekanisk låsesystem?

Et låsesystem er, når nøgler og cylindre er fremstillet specielt til den enkelte kunde. Her er alle koder dokumenteret på en låseplan, så det er muligt at se, hvilke nøgler der passer i hvilke cylindre. Typisk vil der også være en form for kopibeskyttelse på nøglerne, så det kun er systemindehaverne, som kan få fremstillet nye nøgler. Dette foregår ofte med PIN-kode eller lignende.

Overordnet er der to væsentlige grunde til at investere i et låsesystem. Den første er, hvis du vil have vished om, at udleverede nøgler ikke bare kan kopieres i nærmeste hælebar. Kopisikring er nemlig, i sig selv, en stor opgradering i sikkerheden. Det andet store argument er, hvis du gerne vil have inddelt adgangen til de forskellige døre i flere niveauer, som for eksempel hovednøgle, postnøgle, beboernøgle og så videre. Disse er de to mest væsentlige argumenter, og begge er med til at hæve det overordnede sikringsniveau.

Låsesystemer egner sig bedst til organisationer eller ejendomme, der er relativt stabile, da ændringer kræver besøg af din låsesmed. Er der ofte behov for ændringer? Så ville det være en god idé at se nærmere på elektronisk adgangskontrol i stedet. Det er mere fleksibelt og egner sig dermed bedre til dynamiske organisationer og ejendomme. Til trods for den manglende fleksibilitet, er de fleste moderne låsesystemer oppe på et meget højt sikringsniveau, og de typisk er væsentlig billigere end elektronisk adgangskontrol.

Formelle krav til et låsesystem

Er din organisation en virksomhed, er jeres forsikring hængt op på et specifikt sikringskrav. Dette kræver cylindre og låse i en bestemt klasse, på dørene i bygningen. Her er det ofte nødvendigt med et låsesystem, for at opfylde kravene. Det er sådan, at alle moderne låsesystemer er patenteret, og langt de fleste af dem er på Forsikring & Pensions liste over produkter, der kan bruges til forsikringsgodkendte installationer. Er du i tvivl om, hvilke krav gælder dig, kan du tage kontakt til os på telefon 35 39 39 39, eller bruge vores kontaktformular her på siden.

I de fleste organisationer, uanset om det er virksomheder, institutioner eller ejendomme, giver det også god mening at begrænse adgangen til at fremstille nøgler. På den måde kan enhver medarbejder eller beboer ikke bare selv fremstille kopier til venner, håndværkere eller flyttefolk. Det hele skal nemlig godkendes af systemindehaver først.

ISO9001 certificering

Få et uforpligtende tilbud på installation og service af et mekanisk låsesystem

    Navn*
    Telefonnummer*
    E-mail*
    Besked